Hidden
Hidden

Wij zijn van zaterdag 13 juli tot zondag 4 augustus in verlof. We staan weer voor je klaar op maandag 5 augustus!

Google Jamboard

Google introduceert Jamboard: een Trendy 55″ digitaal whiteboard.

 

Google heeft een whiteboard-vervanger geïntroduceerd: Google Jamboard. Het product, voornamelijk gericht op de zakelijke en educatieve markt, heeft een 55″-touchscreen met 4K-resolutie. Het scherm registreert niet alleen vingerinput, maar ondersteunt ook een aantal passieve accessoires. Er worden twee pennen en een ronde gum meegeleverd, die alle drie passief werken en dus geen batterij bevatten. 

Het Jamboard moet het analoge whiteboard vervangen.

Bijna alles kan op het scherm geprojecteerd worden, zoals foto’s, video’s, digitale post-its en kaarten uit Google Maps.

Ook bestanden uit Google Drive, zoals documenten en sheets kunnen toegevoegd worden.

Tevens is handschriftherkenning aanwezig, waarmee geschreven tekst direct wordt omgezet.

Gebruikers hoeven niet bij het Jamboard te zitten om, zoals Google het noemt, mee te jammen.

Het bord bevat WiFi, wat het met Google’s Cloud verbindt. Daardoor kan content naar het Jamboard gestuurd worden vanaf mobiele apparaten, ook als die zich niet in dezelfde ruimte bevinden. Tot slot is er een webcam, microfoon en speaker aanwezig, waardoor videoconferencing ook mogelijk wordt via Hangouts.

 

Het geheel kan aan de muur opgehangen worden of middels een frame op wielen staan. Google Jamboard is in rood, blauw en grijs verkrijgbaar bij Didakta.

Wilt u Google Jamboard een keer uitproberen? Bezoek onze showroom in Zwevezele en laat u inspireren! Neem contact met ons op.

Jamboard: creatief, effectief en leuk!

Jamboard prikkelt de creativiteit van jouw team doordat ideeën uitwerken niet alleen snel gaat, maar het stiekem ook heel leuk is om te doen. Ideeën uitwerken zoals je dit op een whiteboard zou doen, maar dan met het gemak van een interactief en digitaal bord. En dat terwijl je samenwerkt met jouw team. Waar zij dan ook zijn. In dezelfde ruimte, thuis of op een heel ander deel van de wereld.

Geef creativiteit de vrije hand

Jamboard werkt heel intuïtief, waardoor de ideeën eruit stromen en de creativiteit een leuke boost krijgt. Afbeeldingen en notities voeg je gemakkelijk toe om jouw schets beter vorm te geven. Content nodig van een Document of Spreadsheet? Ook dit heb je zo toegevoegd in Jamboard.

Samenwerken in de cloud

De schetsen die je maakt worden automatisch opgeslagen in Google Drive, waardoor je nooit je werk kwijt zult zijn. Later verder werken? Een kwestie van het bestand openen en je kunt zo verder. 

 

Samenwerken met collega’s die niet in dezelfde ruimte zitten, maar bijvoorbeeld thuis? Ook dat kan. Met een support voor 16 touchpoints tegelijkertijd kan een heel team dezelfde Jam openen, met o.a. de mobiele apps. Handig he, zo’n interactief bord?