Hidden

Hidden

GBS Brakel – Differentiatieruimte

Producten die gekozen werden

GBS Brakel – Differentiatieruimte

De gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Parike, een deelgemeente van Brakel is een unieke school in veel opzichten. Het gebouw heeft een centraal leerplein waar alle klassen op uitkomen. De school wilde deze ruimte aangenaam maken, maar vooral optimaal benutten en inrichten als differentiatieruimte voor verschillende werkvormen. De kasten sluiten de cocon deels af, maar de kastenwanden werden optimaal benut door er poefs aan te zetten. Hierdoor kunnen leerlingen een boek uit de kast halen en op een comfortabele en ontspannende manier hierin lezen. Er werden ook enkele tafels in wave vorm in het geheel opgenomen, zodat de zorgleerkracht of logopediste hieraan enkele leerlingen kunnen apart nemen. Deze opstelling sluit ook perfect aan bij zelfstandig werk of groepswerk. Omdat er weinig plaats is in de klassen voor opbergruimte, plaatsten we in de gangen lage en hoge kasten in een vrolijk kleurtje. Elke klas heeft ook een eigen Move podium/zitelement waarin de leerlingen niet alleen hun turnzakken of boekentassen kunnen opbergen, maar ook hierop kunnen zitten. De elementen kunnen in elkaar gerold worden waardoor er een podium ontstaat. Wij wensen de leerlingen en leerkrachten veel leerplezier in hun nieuwe leerplein!

Lijkt deze realisatie iets voor jouw school of bedrijf? Neem dan contact op met onze educatief adviseurs en wij lichten graag al onze realisaties toe.

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)