Hidden
Hidden

School

Je vertrouwde partner
in schoolinrichting

We zijn thuis in schoolinrichting

Een nieuwe en volledige schoolinrichting samenstellen kan een grote uitdaging zijn en stopt niet bij het inrichten van een klaslokaal. Bij Didakta hebben we ondertussen al meer dan 20 jaar ervaring en staan we je graag bij tijdens het volledige inrichtingsproject.

Naast het inrichten van een klaslokaal voorzien we ook de volledige inrichting voor de leraarskamer, de buitenruimtes, het schoolrestaurant, de polyvalente ruimtes, … Ons assortiment aan schoolmeubelen en -accessoires bestaat uit diverse schooltafels, -stoelen, -banken en -kasten voor zowel binnen- als buitenruimtes. We zijn ervan overtuigd dat de inrichting heel wat te maken heeft met de schoolkeuze van leerlingen en staan je dan ook maar al te graag bij in het geven van het juiste advies.

Jouw wensen staan bij ons steeds centraal en daar houden we graag rekening mee!

Kleuterklas

Een kleuterklas inrichten, daar komt veel bij kijken: eerst en vooral moet je op zoek gaan naar het geschikte kleutermeubilair. We weten dat het een hele opgave is en staan je daarom graag bij in het maken van de juiste keuze die het best aansluit bij je interieurwensen.

In ons assortiment vind je tal van kleuterstoelen terug zoals een stoel in kunststof, een houten stoel, zitbanken in alle geuren en kleuren, … Natuurlijk wil je een praktisch ingerichte klas, maar het moet er ook mooi uitzien. Het is steeds belangrijk dat de kinderen voldoende bewegingsvrijheid hebben en kunnen spelen. Opbergmeubilair zoals een kleuterkast, een opbergwagen, een eigendomskast, … mogen dus ook zeker niet uit het oog verloren worden.

Creëer een boekenhoekje in de kleuterklas en voorzie enkele ligmatten, kussens of zitbanken. Daarnaast kan je ook steeds gebruikmaken van een boekenwagen of -kast zodat de kinderen in alle rust een boekje kunnen lezen of inkijken. Succes gegarandeerd!

Les- en instructielokaal

Het is belangrijk om een omgeving te creëren waar zowel leerlingen als docenten kunnen leren en efficiënt kunnen werken. De volledige inrichting van zowel een les-, instructie-, als stemlokaal, … behoort tot ons takenpakket. Het kiezen van de juiste klasstoel, klastafel (plooitafel, klaptafel, in de hoogte verstelbare tafel) is een hele uitdaging omdat je daarbij ook steeds rekening moet houden met ergonomie, normeringen, efficiëntie, ecologie, maar bovenal ook met je eigen smaak en specifieke wensen.

Kies je voor een traditioneel krijtbord, een witbord, een touchscreen of gaat je voorkeur uit naar een prikbord of een design bord? Welke kasten ga je voorzien? Kies je voor een volledige kastenwand, een eigendomskast? We staan je tijdens het volledige project graag bij en creëren zo samen een duurzame omgeving waar het aangenaam vertoeven is.

Labo – stem- en praktijklokaal

Samen ontwerpen we een volledig inrichtingsplan waardoor we een doeltreffende omgeving opstellen waar werken en leren elkaar ontmoeten. Bewegingscomfort, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid staan daarbij ook steeds centraal.

In ons uitgebreid assortiment aan schoolmeubilair vind je tal van labostoelen, kastenwanden, computertafels, legotafels, statafels, volkern tafels waar je een Chromebook op kan plaatsen, maar ook steeds tal van oplaaddevices zoals bijvoorbeeld een oplaadkar. Kortom, we houden ons bezig met de volledige inrichting van jouw labo, stem- en praktijklokaal. We creëren daarbij ruimtes die zowel leerlingen als docenten inspireren en hen de kans geven om zo efficiënt mogelijk te werken.

OLC – Polyvalente ruimte

Een polyvalente ruimte of een OLC is een plek waar leerlingen in overleg kunnen samenwerken en tevens een plek waar zij individueel en in stilte aan de slag kunnen gaan. Op basis van de gesprekken en alle input die we hebben gekregen gaan we aan de slag en werken we een visueel plan uit waarbij we rekening houden met het divers aanbod aan schoolmeubilair dat we in ons assortiment hebben.

Gaat je voorkeur uit naar een stapelbare tafel, een stapelbare stoel, een plooistoel, barkruk, zitkruk of kies je eerder voor een poef waar leerlingen kunnen op zitten? Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en smaak. Wil je de polyvalente ruimte wat gezelliger inrichten? Kies dan voor kunstplanten om de ruimte nog wat extra aan te kleden. We zorgen er steeds voor dat onze inrichtingsoplossingen perfect aansluiten bij jouw interieurwensen.

Schoolrestaurant

Gedaan met saaie ruimtes! Een schoolrestaurant wordt meer en meer ingericht als een hippe, speelse en trendy ruimte waarbij gebruik wordt gemaakt van een mix tussen barkrukken, barstoelen, projectstoelen, stapelbare stoelen, klap- of vouwtafels, …

Traditionele lage tafels kunnen afgewisseld worden met hoge tafels, waar leerlingen ook staand kunnen eten of op een barkruk kunnen zitten. Wil je de refter snel kunnen omtoveren tot een polyvalente ruimte? Dat kan! Door gebruik te maken van stapelbare stoelen en plooitafels tover je de ruimte in een mum van tijd om. Samen maken we er een mooie, nuttige en vooral comfortabele ruimte van waarbij we steeds rekening houden met jouw persoonlijke voorkeur en wensen. Zo creëren we een inspirerende plek voor studenten waar ze op hun beurt rustig kunnen eten en zich even ontspannen.

Lerarenkamer

Het is belangrijk dat de lerarenkamer op multifunctionele wijze wordt ingericht. Het is niet enkel een plek waar men kan eten, het is ook een ruimte waar vaak overleg plaatsvindt of waar docenten de mogelijkheid moeten hebben om ongestoord te kunnen werken of een les voor te bereiden.

Door gebruik te maken van loungemeubilair zoals een comfortabele sofa, poef, gezellige zetel of een draaistoel creëer je een gezellige ruimte waar docenten zich ook even kunnen ontspannen. We helpen je graag verder en tonen je met plezier ons uitgebreide aanbod aan divers schoolmeubilair zoals koffie- en bijzettafels, stoelen en zetels, lockers, schoolkasten enz. Op die manier ontwerpen we samen een ruimte waar werken en ontspannen hand in hand gaan.

Overleg- en zorglokaal

Een overleg- of zorglokaal inrichten kan een hele uitdaging zijn aangezien een school vaak een tweede thuis is waar leerlingen heel wat tijd doorbrengen. Net om die reden is het dus belangrijk om een omgeving te scheppen waar zowel docenten als studenten zich ook werkelijk thuis voelen. Een zorg- of overleglokaal is daarnaast ook de geschikte locatie om het oudercontact te laten plaatsvinden.

Jouw interieurwensen staan steeds voorop en daarbij houden we ook rekening met ergonomie, normeringen, efficiëntie, ecologie, maar bovenal ook met je eigen smaak en specifieke wensen. Welke wachtbank, zitkruk, vergadertafel of vergaderstoel kies je om de ruimte in te richten? Gaat je voorkeur uit naar een concentratiescherm of verkies je eerder een vergadertafel met scheidingswand? We staan je graag bij tijdens de inrichting van het volledige klaslokaal.

Buitenruimtes

Kies voor een veilige, uitdagende en creatieve speelplaats of buitenruimte waar zowel de docenten als leerlingen de tijd kunnen nemen om even te ontspannen. De speelplaats is een plek waar leerlingen samenkomen en deze moet dus toegankelijk zijn voor iedereen. Door te kiezen voor onze expertise en jarenlange ervaring toveren wij jouw indoor of outdoor ruimte meteen om tot een plek waar het aangenaam vertoeven is. We beschikken over een divers aanbod aan speelplaatsmeubilair zoals verschillende soorten picknicktafels of -banken, straatmeubilair, zitbanken of andere zitelementen, …

De speelplaats is niet enkel een plek waar de leerlingen kunnen ontspannen of spelen, het is ook een plek die de mogelijkheid biedt tot bewegen en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

School

Meer inspiratie

Contacteer ons